Catelijne

Medisch secretaresse met een missie

Op de polikliniek geriatrie heb ik zeven jaar met veel plezier gewerkt. Ik had leuke collega’s, lieve patiënten en een fantastisch unithoofd; wat wil je dan eigenlijk nog meer?! Maar toch begon het te kriebelen, ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Er is toch nog veel meer in het JBZ wat ik kan doen met mijn talenten? Tevens had ik onlangs mijn HBO diploma management assistent behaald. Op advies van mijn leidinggevende ben ik in gesprek gegaan met een loopbaancoach van het JBZ. Met de loopbaancoach ging ik mee op ‘expeditie JBZ’. Op basis van mijn wensen en talenten ben ik met verschillende mensen gaan meelopen, om een beter beeld te krijgen wat echt bij mij past. Waarbij ik altijd dacht dat ik management assistente wilde worden, bleek na het meelopen echt niet iets voor mij te zijn… wat een eyeopener! Maar wat na het meelopen wel echt iets voor mij blijkt te zijn, is een afwisselende functie, met coördinerende werkzaamheden waarbij ik vooral ook ad-hoc brandjes kan blussen. Met deze nieuwe inzichten op zak, ben ik gaan solliciteren.

Als eerst kwam er een tijdelijke vacature voor secretaresse klachtenfunctionarissen op mijn pad. Hier heb ik zes maanden veel mogen leren! Helaas was het een tijdelijke klus, waardoor ik snel weer op zoek moest naar een nieuwe uitdaging. Via de loopbaancoach kwam ik in contact met de manager van het wetenschapsbureau. Zij zocht nog een management assistent, een functie die ik eigenlijk niet meer ambieerde. Maar het gesprek was zo ontzettend leuk, dat ik er toch voor ben gegaan! Na een tijdje begon ik echter weer te twijfelen, het is zo een zelfstandige job waarbij je veelal alleen werkt. Geen directe collega’s om mee te sparren en geen patiëntencontact. Gelukkig klikte het heel goed met mijn manager, hierdoor durfde ik te vertellen dat dit niet mijn droombaan is. Zij stimuleerde mij mijn hart te volgen.

Wederom heb ik de stoute schoenen aangetrokken, ik heb een mail gestuurd naar de leidinggevende van Juridische Zaken, met haar heb ik veel contact gehad toen ik werkzaam was bij de klachtenfunctionarissen. Ik heb gevraagd of ze nog ondersteuning kon gebruiken, niet wetende dat zij mij meteen zou uitnodigen voor een gesprek! Zij bood mij een baan aan bij de afdeling Inzage en Schade. Toen wist ik het, dit moet ik doen!

Momenteel werk ik al weer een jaar bij Juridische Zaken en het bevalt ontzettend goed. Wat een leuke, uitdagende baan! Totaal iets anders en nieuw voor beide partijen. Ik ben verantwoordelijk voor alle aanvragen voor Inzage die bij Juridische zaken binnenkomen en ondersteun de schadebehandelaar met van alles en nog wat. Ook volg ik inmiddels een opleiding om mijn juridische basisvaardigheden te leren, zodat ik ook de benodigde juridische kennis weet. Want de aanvragen worden steeds ingewikkelder.

Hoe de komende jaren er uit gaan zien? Geen idee! Maar ik raad het iedereen aan, om regie te nemen over je eigen loopbaan. Spreek je wensen uit, ga in gesprek met je Unithoofd! En wie weet is je droombaan dichterbij dan je denkt! Durven en doen!

Powered by Emply