Hoe werkt JoBZ?

Zet je talenten in voor het JBZ!

JoBZ is de online talentenpool van het JBZ. Klik op 'aanmelden voor JoBZ' en maak een persoonlijk profiel aan. jouw profiel wordt door P&O gematcht op vacatures en projecten binnen het JBZ. JoBZ matcht op ambitie, competenties en talenten. Er wordt gekeken naar wat jij allemaal in huis hebt!

Door het aanmaken van een JoBZ profiel maak jij inzichtelijk:

  • Wie je bent
  • Wat jouw talenten en competenties zijn
  • Wat bij jou past
  • Wat je wil

Loopbaanpaden

Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Bij carrièremogelijkheden denken mensen meestal aan het veranderen van baan. Er zijn vijf mogelijke loopbaanpaden die jij kan benutten:

1. Bestendigen: je blijft in je huidige rol en je focust op stabiliteit en efficiëntie.

2. Verdiepen: je blijft in je rol en je specialiseert en ontwikkelt jezelf.

3. Verbreden: je stapt uit je rol en neemt een zijwaarts pad om te verbreden.

4. Verhogen: je neemt een stap hoger in de organisatie.

5. Vernieuwen: je neemt een stap buiten de huidige organisatie.

Tools en mogelijkheden

Aansluitend hebben we tools beschikbaar die  jou helpen bij het inzichtelijk krijgen van je persoonlijkheid, competenties en talenten. In je profiel kun je ook je cv uploaden.

Vervolgens krijg je inzicht in de mogelijkheden die er in het JBZ zijn. Zodra er namelijk een vacature voor een functie of rol wordt aangemeld in JoBZ, wordt deze vacature gematcht op alle profielen. Je krijgt per mail een melding als er voor jou een passende vacature of rol is gevonden.

Match Making

Als er een match van meer dan 70% is tussen een profiel en een vacature, stuurt de loopbaancoach je cv door naar de desbetreffende leidinggevende. Dit gebeurt altijd na overleg met jou. Als de leidinggevende ook een match ziet, nodigt die jou uit voor een kennismakingsgesprek.

JoBZ maakt het zo makkelijker om ervaring op te doen in een andere functie of op een andere afdeling en ook om bijvoorbeeld naast je huidige baan een tijdelijk project te doen.

Belangrijk: Alleen de loopbaancoaches van P&O kunnen de profielen inzien.