Eline

"Omdat ik naast dit project ook nog als verpleegkundige in de zorg werk, kan ik makkelijker verbindingen maken tussen beleid, theorie en praktijk"
Gespecialiseerd verpleegkundige acute cardiologie & praktijkverbinder strategie en verpleegkundige staf

Na een aantal jaren werken als gespecialiseerd verpleegkundige op de acute cardiologie, begon het bij mij te ‘kriebelen’ om mijzelf verder te ontwikkelen. In eerste instantie wist ik nog niet goed wat ik wilde. Specialiseren of verbreden?  Misschien naar de SEH of IC? Of toch de mogelijkheid tot verpleegkundig Specialist of een andere masteropleiding?  Omdat ik erg zoekend was in mijn loopbaan, adviseerde mijn leidinggevende om een afspraak te plannen met een loopbaancoach van P&O. Door het loopbaangesprek heb ik meer inzicht verkregen in wat ik wel en niet wil. Ik wil meer diepgang en verantwoordelijkheid, maar ook meer projectmatig werken. De loopbaancoach adviseerde mij onder andere contact op te nemen met de Verpleegkundige Staf (VPS) en de afdeling Strategie.

Na een aantal netwerkgesprekken kon ik zowel bij de Strategie als bij de VPS beginnen met een project! Ik heb gekozen om het project rondom ‘het creëren van vasculaire toegangen’ van de VPS op te pakken. Omdat infusen prikken en centrale lijnen op de hartbewaking veel voorkomen, sprak dit project mij direct aan. Wat in het begin een klein project leek te zijn, bleek later een groot project dat invloed heeft op alle klinische afdelingen. Omdat ik naast dit project ook nog als full time verpleegkundige in de zorg werk, kan ik makkelijker verbindingen maken tussen beleid, theorie en praktijk. Ik heb door het project meer inzicht gekregen in organisatie brede processen, waardoor ik de achterliggende gedachtes van de organisatie strategie beter begrijp. De strategie was eerst een ‘ver van mijn bed show’, maar is nu voor mij veel toepasbaarder in de praktijk. Het kwartje valt meer, omdat ik door het project er bewuster mee bezig ben. Bovendien weet ik nu wie ik waarvoor kan benaderen wanneer je tegen bepaalde zaken aanloopt in een werkgroep of project.

Mijn advies: Durf in gesprek te gaan over je eigen ambities. Doordat ik met verschillende personen ben gaan praten, zijn er deuren voor mij opengegaan. Zo kom je erachter wat je wel en niet wilt. Uit de verschillende gesprekken blijkt dat er zoveel mogelijk is als verpleegkundige, ook zonder extra (master)opleiding. Wanneer je je ambities uitspreekt tegenover anderen worden de lijntjes steeds korter. Het balletje gaat rollen en je komt vanzelf bij de juiste persoon terecht. Gewoon doen!

Powered by Emply