Marieke

Het cirkeltje is nu rond

Tijdens de MAVO heb ik vakantiewerk gedaan in de ouderenzorg bij dementerenden. Toen wist ik het zeker: dit wil ik doen! Je staat zo dicht bij de mens, dat vond ik heel mooi. Daarom ben ik gestart met de opleiding tot verzorgende – IG in een verpleeghuis. Een periode waarin ik veel heb geleerd. Echter merkte ik dat ik meer in mijn mars heb, waardoor ik in het Carolus gestart ben met de verkorte opleiding tot verpleegkundige. Na diplomering ben ik na een verkenningsperiode gestart op de dialyseafdeling. Dit was een schot in de roos! De combinatie tussen technisch handelen, specialistische kennis en psychosociale begeleiding van chronische patiënten past bij mij.

Na mijn diplomering als dialyseverpleegkundige begon het weer te kriebelen om mijzelf verder te ontwikkelen. Omdat ik het leuk vind om mensen iets nieuws te leren ben ik mijzelf verder gaan ontwikkelen richting het onderwijs. In eerste instantie ben ik gestart als praktijkopleider, vervolgens heb ik de opleiding tot leraar zorg en welzijn goed afgerond. De afgelopen 10 jaar heb ik zowel als praktijkdocent en als dialyseverpleegkundige gewerkt, voor mij een perfecte combinatie.

Als praktijkdocent heb ik veel e-learnings mogen ontwikkelen samen met Profprotaal zorg en Noordhoff health. Deze kennis en kunde zet ik sinds 2 jaar ook in voor de Jeroen Bosch Academie. Sinds een half jaar ben ik ook betrokken bij de verpleegkundige loopbaanreis. Ik houd mij onder andere bezig met het nieuwe inwerkplan voor verpleegkundigen en het stimuleren van mobiliteit voor verpleegkundigen. Dat maakt het cirkeltje nu rond. Doordat ik zelf altijd actief bezig ben geweest met mijn eigen loopbaan, heb ik nu de kans gekregen om verpleegkundigen te helpen met hun loopbaan!

Powered by Emply