Inzicht in je energiegevers

Om je werkplezier te behouden, is het belangrijk dat je de juiste balans behoudt tussen dat wat energie vreet en dat wat energie geeft. 

Energiegevers herken je hieraan:

 • Je hebt zin in de taak of het contact en beleeft er plezier aan.
 • Je gaat er helemaal in op, bent gefocust en vergeet de tijd.
 • Je voelt je energiek, blij, tevreden en voldaan na het volbrengen van de taak of het contact dat je hebt gehad.

Energiegevers stimuleren je persoonlijke groei en ontwikkeling. Denk kunt hierbij denken aan vrijheid in je werk, feedback van collega's en waardering van je leidinggevende.

Hieronder een aantal tips om meer enegie en werkplezier te ervaren: 

 1. Denk in oplossingen 
  Leg de nadruk op oplossingen en mogelijkheden, in plaats van op problemen. Wat geeft jou energie en plezier? Wat kun je goed en doe je dat ook voldoende? 
 2. Zoek de balans
  Werkplezier heb je voor een deel zelf in de hand. Jij bent zelf verantwoordelijk voor het ‘willen’ en het ‘kunnen’. Maar je hebt op de werkvloer ook te maken met bepaalde eisen, het ‘moeten’ en het ‘mogen’. Een goede balans tussen deze vier factoren is cruciaal voor jouw werkplezier.
 3. Ga het gesprek aan 
  Werkplezier is voor een groot deel afhankelijk van jouw collega's en leidinggevende. Ga samen met hun opzoek naar mogelijkheden om jouw talenten zo goed mogelijk te benutten. 

Online kennisbron:
Met een baan die je op het lijf geschreven is, haal je meer voldoening en energie uit je werk! In de online kennisbron 'werkplezier' leer je hoe je dat bereikt. De kennisbron is via deze link te openen. 

Jouw energiegevers
Wil je weten wat jou energie geeft in je werk? Klik hier!

Powered by Emply